Gyöngybabos virsli
Hozzávalók:
- 20 dkg fehér gyöngybab
- 20 dkg spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg apró virsli
- 4 dkg vaj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A babot előző nap beáztatjuk vízbe. Főzés előtt leöblítjük, majd bő sós vízben megfőzzük. Amíg fő a bab, megtisztítjuk, megmossuk és leforrázzuk a parajt. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A virslit felkarikázzuk. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a fokhagymát. Amikor a bab már puha és nincs rajta sok lé, belekeverjük a megfuttatott fokhagymát, a forrázott parajt és a Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Néhány percig forraljuk és amikor megfőtt a virsli, tálaljuk.
Hasonló receptek
Sajtos joghurtos pulykaszeletek
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes
Túrós tonhalkrém
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás
Rokfortos tengeri hal
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes