Gyöngybabos virsli
Hozzávalók:
- 20 dkg fehér gyöngybab
- 20 dkg spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg apró virsli
- 4 dkg vaj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A babot előző nap beáztatjuk vízbe. Főzés előtt leöblítjük, majd bő sós vízben megfőzzük. Amíg fő a bab, megtisztítjuk, megmossuk és leforrázzuk a parajt. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A virslit felkarikázzuk. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a fokhagymát. Amikor a bab már puha és nincs rajta sok lé, belekeverjük a megfuttatott fokhagymát, a forrázott parajt és a Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Néhány percig forraljuk és amikor megfőtt a virsli, tálaljuk.
Hasonló receptek
Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsos rakott tészta
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános hal
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes