Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • vékony
  • kis szeletekre vágott máj (sertés-
  • marhamáj is lehet)
  • só (a végén)
  • bors
  • szárított kakukkfű
  • kevés zsiradék
  • alma
  • vaj
  • fahéj
  • kevés víz

Elkészítés:

A májszeleteket bedörzsöljük borssal és sok-sok kakukkfűvel, majd teflonserpenyőben minimális zsiradékon átsütjük mindkét oldalukat. Tényleg legyen jól átsütve! Mikor kész, enyhén megsózzuk. Közben a nem túl vékony szeletekre vágott almát kevés vajra téve, kevés vízzel (vagy borral) felöntve, fahéjjal meghintve fedő alatt megpároljuk. Vegyük le a tűzről, mielőtt szétfőne! Adjuk a sült máj mellé, rizs kíséretében.

Hasonló receptek

Paradicsomos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vörösboros hátszín

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Batyuban sült halfilé

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák

Új keresés

Válasszon diétát: