Gesztenyés rolád
Hozzávalók:
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg darált keksz#A töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítés:
A kakaót és a cukrot 3 dl vízzel elkeverjük, felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és ezzel a csokoládéöntettel leöntjük a darált kekszet. Alufóliára tesszük. A masszát jól összedolgozzuk, fél cm vastagra kinyújtjuk és kihűtjük. Elkészítjük a krémet. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot és a margarint. Vékony rétegben a masszára simítjuk és a fólia segítségével rúd formájúra feltekerjük. Egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük, szeletelve kínáljuk.
Hasonló receptek
Habos csiga
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Szedres joghurt formában
Desszert, Közepes
Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Grízes piskóta gyümölccsel
Desszert, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes