Sevillai csirkemellfilé
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 3 narancs
- 3 dkg só
- 2 dkg gyömbér
- 15 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkemellből 8-9 szeletet készítünk. Kicsit meglazítjuk a rostokat. Sóval, gyömbérrel ízesítjük és a vajon pirosra sütjük. A narancsokat megmossuk, héját lereszeljük. Kevés vízben megfőzzük, a visszamaradt pecsenyelébe szűrjük és hozzáadjuk 1 db narancs levét. Így 1-2 percig forraljuk. A maradék 2 narancsot karikára vágjuk. Tálaláskor a húst leöntjük a narancsos pecsenyelével és befedjük narancsszeletekkel.
Hasonló receptek
Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Cukormentes
Göngyölt máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Libamájjal töltött libamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes