Sevillai csirkemellfilé
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 3 narancs
- 3 dkg só
- 2 dkg gyömbér
- 15 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkemellből 8-9 szeletet készítünk. Kicsit meglazítjuk a rostokat. Sóval, gyömbérrel ízesítjük és a vajon pirosra sütjük. A narancsokat megmossuk, héját lereszeljük. Kevés vízben megfőzzük, a visszamaradt pecsenyelébe szűrjük és hozzáadjuk 1 db narancs levét. Így 1-2 percig forraljuk. A maradék 2 narancsot karikára vágjuk. Tálaláskor a húst leöntjük a narancsos pecsenyelével és befedjük narancsszeletekkel.
Hasonló receptek
Túrós tonhalkrém
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás
Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsos rakott tészta
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes