Serpenyős csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 3 dkg vaj
- 1 teáskanál Piros arany
- só
- borsikafű
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 csomó metélőhagyma
- 1 csomó zellerzöld
Elkészítés:
A csirkemájat apró kockára szeleteljük. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, a Piros Aranyat, és az apróra vagdalt zöld fűszernövényeket. (A zöldek szezonja után ugyanezek szárított változatát használjuk.) Vajjal kent serpenyőbe tesszük és közepesen forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Az idénynek megfelelő vajon párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk.#Zöldségpárolás:A megtisztított zöldségféléket daraboljuk, olvasztott vajon néhány percig pirítjuk, majd felengedjük egy ujjnyi vízzel, sózzuk és fedő alatt puhítjuk. Ha azonnal tálaljuk, színét és gazdag vitamintartalmát is megőrzi.
Hasonló receptek
Rucolás-kakukkfüves tészta
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott cukkini vagy pattiszon
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák, Mogyorómentes, Gluténmentes
Ázsiai gombás-húsos fasírt
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes