Serpenyős csirkemáj

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál Piros arany
  • borsikafű
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 1 csomó zellerzöld

Elkészítés:

A csirkemájat apró kockára szeleteljük. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, a Piros Aranyat, és az apróra vagdalt zöld fűszernövényeket. (A zöldek szezonja után ugyanezek szárított változatát használjuk.) Vajjal kent serpenyőbe tesszük és közepesen forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Az idénynek megfelelő vajon párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk.#Zöldségpárolás:A megtisztított zöldségféléket daraboljuk, olvasztott vajon néhány percig pirítjuk, majd felengedjük egy ujjnyi vízzel, sózzuk és fedő alatt puhítjuk. Ha azonnal tálaljuk, színét és gazdag vitamintartalmát is megőrzi.

Hasonló receptek

Sajttorta sonkával

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Rizses hús törökösen

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás csirkefasírt

Egytálétel, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: