Töltött burgonya májjal
Hozzávalók:
- 8 (lehetőleg egyforma) burgonya
- 30 dkg sertésmáj
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
- feketebors.
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és közepüket kivájjuk. Ezután a májat megmossuk, és ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a kivájt, apróra vágott burgonyával. Végül vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és a megtöltött burgonyákat szorosan egymás mellé tesszük, majd olvasztott vajjal megöntözzük, leöntjük tejföllel, és előmelegítet sütőben kb. 15percig sütjük.
Hasonló receptek
Gombás-spenótos csirkeszeletek
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Rizses-zöldséges csirke
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes