Töltött burgonya májjal
Hozzávalók:
- 8 (lehetőleg egyforma) burgonya
- 30 dkg sertésmáj
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
- feketebors.
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és közepüket kivájjuk. Ezután a májat megmossuk, és ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a kivájt, apróra vágott burgonyával. Végül vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és a megtöltött burgonyákat szorosan egymás mellé tesszük, majd olvasztott vajjal megöntözzük, leöntjük tejföllel, és előmelegítet sütőben kb. 15percig sütjük.
Hasonló receptek
Malac osso buco
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tojásos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Mindent bele, úgy kell azt!
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes