Rakott zöldbab

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 250 g zöldbab
  • 40 g sertéshús
  • 30 g rizs
  • 30 g tejföl
  • 20 g olaj
  • 20 g vöröshagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • paradicsom
  • zöldpaprika

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, kevés vízzel puhára pároljuk. A rizst puhára főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot feldaraboljuk és félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy olajjal kikent jénai edény aljára rakjuk a zöldbab felét, majd a húst és a rizst. Végül lefedjük a maradék zöldbabbal. Tetejét meglocsoljuk a tejföllel és a sütőben készre sütjük.

Hasonló receptek

Lecsós pecsenyekacsamáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Chilis bab

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: