Rakott zöldbab

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 250 g zöldbab
  • 40 g sertéshús
  • 30 g rizs
  • 30 g tejföl
  • 20 g olaj
  • 20 g vöröshagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • paradicsom
  • zöldpaprika

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, kevés vízzel puhára pároljuk. A rizst puhára főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot feldaraboljuk és félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy olajjal kikent jénai edény aljára rakjuk a zöldbab felét, majd a húst és a rizst. Végül lefedjük a maradék zöldbabbal. Tetejét meglocsoljuk a tejföllel és a sütőben készre sütjük.

Hasonló receptek

Bami goreng

Egytálétel, Közepes

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zellerfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ínyenc sajtos egytál

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: