Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 250 g zöldbab
- 40 g sertéshús
- 30 g rizs
- 30 g tejföl
- 20 g olaj
- 20 g vöröshagyma
- bors
- fűszerpaprika
- paradicsom
- zöldpaprika
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, kevés vízzel puhára pároljuk. A rizst puhára főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot feldaraboljuk és félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy olajjal kikent jénai edény aljára rakjuk a zöldbab felét, majd a húst és a rizst. Végül lefedjük a maradék zöldbabbal. Tetejét meglocsoljuk a tejföllel és a sütőben készre sütjük.
Hasonló receptek
Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsos rakott cukkini
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtök főzelék sajttal (1 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes