Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 250 g zöldbab
- 40 g sertéshús
- 30 g rizs
- 30 g tejföl
- 20 g olaj
- 20 g vöröshagyma
- bors
- fűszerpaprika
- paradicsom
- zöldpaprika
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, kevés vízzel puhára pároljuk. A rizst puhára főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot feldaraboljuk és félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy olajjal kikent jénai edény aljára rakjuk a zöldbab felét, majd a húst és a rizst. Végül lefedjük a maradék zöldbabbal. Tetejét meglocsoljuk a tejföllel és a sütőben készre sütjük.
Hasonló receptek
Zellerfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Báránykaraj karfiollal
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes