Savanyú máj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertéscomb
- 2 kg hagyma
- zsír
- 2 babérlevél
- pirospaprika
- só
- cukor
- ecet
Elkészítés:
A húst felkockázzuk és kb. 25 dkg zsíron fedő alatt pároljuk, só nélkül. A májat is felkockázzuk, félretesszük. A hagymát karikára vagdaljuk és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe tegyük bele a babérlevelet, majd ha a hagyma megpuhult, sóval, cukorral és ecettel ízesítsük. Ez idő alatt a hús is megpuhult, most tesszük rá a felkockázott májat, meghintjük pirospaprikával és csak annyi ideig főzzük, hogy a máj megpuhuljon. Ha kész, ráöntjük a hagymás levet, összeforraljuk és csak tálaláskor sózzuk, mert a máj egyébként megkeményedik. Köretnek kenyeret eszünk hozzá.
Hasonló receptek
Szpanakopitta (Görög spenótos lepény) (6 személyre)
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Párolt marhafartő
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Hawai csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Crohn, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes