Savanyú máj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertéscomb
- 2 kg hagyma
- zsír
- 2 babérlevél
- pirospaprika
- só
- cukor
- ecet
Elkészítés:
A húst felkockázzuk és kb. 25 dkg zsíron fedő alatt pároljuk, só nélkül. A májat is felkockázzuk, félretesszük. A hagymát karikára vagdaljuk és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe tegyük bele a babérlevelet, majd ha a hagyma megpuhult, sóval, cukorral és ecettel ízesítsük. Ez idő alatt a hús is megpuhult, most tesszük rá a felkockázott májat, meghintjük pirospaprikával és csak annyi ideig főzzük, hogy a máj megpuhuljon. Ha kész, ráöntjük a hagymás levet, összeforraljuk és csak tálaláskor sózzuk, mert a máj egyébként megkeményedik. Köretnek kenyeret eszünk hozzá.
Hasonló receptek
Tőkehal rizzsel
Húsétel, Közepes
Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ananászos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Szénhidrátszegény göngyölt darálthús
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes