Csirkemáj pástétom
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- fél fej vöröshagyma (közepes fele)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors
- 1 mokkáskanálnyi majoránna
- 1 nagyobbacska alma (édeskés
- pl. gála)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg vaj
- só
- mindenki szája íze szerint.
Elkészítés:
Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, majoránnával és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A megtisztított almát kockára vágva hozzáadom a májhoz és kb. 15 perc alatt lefedve készre párolódik. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.
Hasonló receptek
Dalmát karaj bundában
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Tőkehal rizzsel
Húsétel, Közepes
Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldbabos fasírt
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes