Csirkemáj pástétom

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • fél fej vöröshagyma (közepes fele)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors
  • 1 mokkáskanálnyi majoránna
  • 1 nagyobbacska alma (édeskés
  • pl. gála)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • mindenki szája íze szerint.

Elkészítés:

Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, majoránnával és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A megtisztított almát kockára vágva hozzáadom a májhoz és kb. 15 perc alatt lefedve készre párolódik. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.

Hasonló receptek

Toszkán hal

Húsétel, Könnyű

Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Csirkemell Mérő módra

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos fasírtrolád

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: