Spenótos rizottó sült karajjal
Hozzávalók:
- 20 dkg spenót
- 1 szál póréhagyma
- 30 dkg kerek szemű rizs
- 6 dl zöldségleves
- kockából
- 1 dl olaj
- 3 dkg vaj
- 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
- szeletben
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk és egy percre sós, forró vízbe tesszük. Amikor a levelek összeestek, levesszük, leszűrjük és a spenótot hideg vízben lehűtjük, majd összevagdaljuk. A pórét megtisztítjuk, apróra vágjuk. A rizst megmossuk. A zöldséglevest felforrósítjuk. 1. Az olaj felét nagyobb edényben felmelegítjük, rátesszük a rizst és kevergetve felmelegítjük. A forró levest folyamatosan, merőkanalanként adjuk a rizshez, de mindig csak annyit, amennyit felvesz. Ezt a rizst nem takarjuk le és nagyon kis lángon készítjük, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen az alja. Nem kell teljesen puhának lennie, viszont nem lehet száraz sem. (Természetesen, aki puhán szereti a rizst, úgy főzi.) 2. A vajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a spenótot, összekeverjük és a rizshez adjuk. Az egészet még 3-4 percen át pároljuk. 3. A húst sózzuk, borsozzuk és a maradék olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük (5-8 perc). Tálaláskor tányérra szedjük a szaftos rizottót mellé tesszük a sült karajt. Ízlés szerint tehetünk mellé párolt zöldséget vagy sült paradicsomot is.
Hasonló receptek
Sonkás egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztás lecsó
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkás pórétorta
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes