Ananászos májragu
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 1 friss ananász vagy 2 doboz konzerv
- 2 narancs
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
- csipet morzsolt majoránna
- 3 dkg vaj.
Elkészítés:
Az ételt frissen készítjük, azonnal fogyasztjuk. A narancsot és az ananászt meghámozzuk, felkockázzuk (a konzervananászt leszűrjük). A májat ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk, előhevített vajon pirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt narancsot, ananászt. Meghintjük kevés morzsolt majoránnával, a reszelt gyömbérrel. Kevés narancs- vagy ananászlevet aláöntve rövid ideig forraljuk. Töltött articsókával köríthetjük.
Hasonló receptek
Csirkemell filé sonkában
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Illatos-omlós pulykaszelet
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Roston sütött hal
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes