Ananászos májragu
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 1 friss ananász vagy 2 doboz konzerv
- 2 narancs
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
- csipet morzsolt majoránna
- 3 dkg vaj.
Elkészítés:
Az ételt frissen készítjük, azonnal fogyasztjuk. A narancsot és az ananászt meghámozzuk, felkockázzuk (a konzervananászt leszűrjük). A májat ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk, előhevített vajon pirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt narancsot, ananászt. Meghintjük kevés morzsolt majoránnával, a reszelt gyömbérrel. Kevés narancs- vagy ananászlevet aláöntve rövid ideig forraljuk. Töltött articsókával köríthetjük.
Hasonló receptek
Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos pulyka rolád
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Májas guriga
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes