Banános birkaragu rizskoszorúval
Hozzávalók:
- 20 dkg hosszú szemű rizs
- 70 dkg kockára vágott birkahús
- 2 evőkanál olaj
- 7,5 dkg vaj
- 5-5 dkg fenyőmag és cérnametélt
- 4 nagy banán
- 40 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt fahéj és reszelt szerecsendió
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A húst az olaj és 2, 5 dkg vaj keverékében aranyszínűre pirítjuk, majd sóval, borssal megszórjuk és kivesszük az edényből. A zsiradékban világosra pirítjuk az apróra tördelt cérnametéltet és a fenyőmagot, majd ezt is kivesszük. A banánokat meghámozzuk és 3 cm vastagon felkarikázzuk. A húskockákat visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a meghámozott és összezúzott paradicsomot, a banánkarikákat, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük és kislángon puhára főzzük. Közben a rizst háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A főzés vége előtt 5 perccel belekeverjük a cérnametéltet. Amikor kész, hozzáadjuk a fenyőmagot, a maradék vajat és kislángon összemelegítjük. A kész rizst lyukas közepű formába simítjuk, tálra borítjuk, középre halmozzuk a ragut. A petrezselyemmel körítjük, a maradék szószt külön kínáljuk mellé.
Hasonló receptek
Rakott kenyér
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás, csirkemájas rakott burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes