Rizses hús törökösen
Hozzávalók:
- 25 dkg hosszú szemű rizs
- 1 csirkemell
- 10-10 dkg csirkemáj és fagyasztott zöldborsó
- 7,5 dkg vaj
- 3 dkg mandula
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
- csipetnyi sáfrány
- őrölt bors
- só#A díszítéshez: néhány apróra vágott pisztácia
Elkészítés:
A húst és a májat kis darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a hús- és a májdarabokat, majd rászórjuk a rizst és néhány percig pároljuk, míg a rizsszemek áttetszőek lesznek. A sáfránnyal elkevert meleg levessel felöntjük, beletesszük a zöldborsót, mandulát és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve puhára főzzük (a rizsnek minden folyadékot magába kell szívnia!). A pisztáciával megszórva kínáljuk.
Hasonló receptek
Kapros csirke
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Grillezett köményes sertéstarja
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos-spenótos lasagne
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes