Pekingi pulykaérmék vadrizzsel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett pulykamell
  • 10 dkg szójabab
  • 1 kg narancs
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 6 dkg vaj
  • csipet őrölt gyömbér
  • só.

Elkészítés:

A megmosott és lecsepegtetett pulykahúst 4-5 dkg-os szeletkékre vágjuk. A narancsot megmossuk, a felét meghámozzuk és felszeleteljük, a maradékot kifacsarjuk. Kevés vajon elősütjük a kevés sóval, őrölt gyömbérrel és mézzel fűszerezett pulykaérméket. Hozzáadjuk az előfőzött szójababot, majd a narancslevet és a szójaszószt ráöntve pároljuk. A narancsszeleteket csak az utolsó pillanatban, közvetlen tálalás előtt adjuk hozzá. Párolt vadrizzsel körítjük.

Hasonló receptek

Zöldséges pulykacsíkok wokban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kellel rakott burgonya

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült cukkínis spagetti

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: