Joghurtos csirke
Hozzávalók:
- 4 személyre: 2 csirkemell
- 2 dl joghurt
- 2 fokhagymagerezd
- só őrölt bors
- 1 késhegynyi kurkuma
- 1 mokkáskanál gyömbér
- 1 mokkáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét leszedjük a kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd megszárítjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg az összetört fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Mikrózható tálra tesszük, lefedjük és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 3-4 percre még visszatesszük. Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés olivában (2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, használjunk) is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt vegyük el és pirosra pirítjuk mindkét felét. Személyenként körülbelül 150 kcal-t tartalmaz. Zöldséges rizzsel tálaljuk. jó étvágyat
Hasonló receptek
Sajtos joghurtos pulykaszeletek
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes
Sajtkrémes sülthal filé
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirke carbonara
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn