Serpenyőben sült vörösboros csirke
Hozzávalók:
- 12 csirkecomb
- 40 dkg (fagyasztott) vajbab
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 10 dkg magozott fekete olajbogyó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dl vörösbor
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a csirkecombokat, a finomra vágott hagymát, meg a zúzott fokhagymát. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott olajbogyót, megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borral és 30 percig kislángon, néha megkeverve puhára pároljuk. Beletesszük a babot, átmelegítjük és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Töltött burgonya májjal
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
A legfinomabb zöldborsófőzi
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Pirított csirkemellsaláta parajjal, retekkel
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes