Pikáns rakott egytál
Hozzávalók:
- 480 g csirkemell
- 400 g újburgonya
- 240 g alma
- 120 g joghurt
- 120 g sárgarépa
- 40 g trappista sajt
- 40 g karaván füstölt sajt
- 40 g aszalt szilva
- 20 g olívaolaj
- 20 g margarin
- 8 g flekken fűszerkeverék
- 2 g petrezselyem zöld
- 2 g snidling
Elkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, majd befűszerezzük. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük és olívaolajat csepegtetünk rá. A burgonyát felkockázzuk, az almát cikkekre, a sárgarépát karikákra vágjuk. A húsra előbb a burgonyát helyezzük, majd az almát és sárgarépát. Tetejére aszalt szilvát szórunk. Lefedve sütőben (kb. 35 percig) puhára pároljuk. Kivesszük, majd eltávolítjuk a fóliát. Ráöntjük a joghurtot és megszórjuk a kétféle sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a joghurt alól ne lógjanak ki az aszalt szilva darabok, mert az rossz ízt ad neki. Ezután már nem fedjük le, visszarakjuk a sütőbe, majd aranybarnára sütjük a tetejét.
Hasonló receptek
Májpástétom vajastésztában
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Serpenyőben sült vörösboros csirke
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes