Pikáns rakott egytál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 480 g csirkemell
  • 400 g újburgonya
  • 240 g alma
  • 120 g joghurt
  • 120 g sárgarépa
  • 40 g trappista sajt
  • 40 g karaván füstölt sajt
  • 40 g aszalt szilva
  • 20 g olívaolaj
  • 20 g margarin
  • 8 g flekken fűszerkeverék
  • 2 g petrezselyem zöld
  • 2 g snidling

Elkészítés:

A csirkemellet kiklopfoljuk, majd befűszerezzük. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük és olívaolajat csepegtetünk rá. A burgonyát felkockázzuk, az almát cikkekre, a sárgarépát karikákra vágjuk. A húsra előbb a burgonyát helyezzük, majd az almát és sárgarépát. Tetejére aszalt szilvát szórunk. Lefedve sütőben (kb. 35 percig) puhára pároljuk. Kivesszük, majd eltávolítjuk a fóliát. Ráöntjük a joghurtot és megszórjuk a kétféle sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a joghurt alól ne lógjanak ki az aszalt szilva darabok, mert az rossz ízt ad neki. Ezután már nem fedjük le, visszarakjuk a sütőbe, majd aranybarnára sütjük a tetejét.

Hasonló receptek

Sajtos-tejfölös tészta

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Márványsajtos rakottas

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos metéltfelfújt

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: