Pikáns rakott egytál
Hozzávalók:
- 480 g csirkemell
- 400 g újburgonya
- 240 g alma
- 120 g joghurt
- 120 g sárgarépa
- 40 g trappista sajt
- 40 g karaván füstölt sajt
- 40 g aszalt szilva
- 20 g olívaolaj
- 20 g margarin
- 8 g flekken fűszerkeverék
- 2 g petrezselyem zöld
- 2 g snidling
Elkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, majd befűszerezzük. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük és olívaolajat csepegtetünk rá. A burgonyát felkockázzuk, az almát cikkekre, a sárgarépát karikákra vágjuk. A húsra előbb a burgonyát helyezzük, majd az almát és sárgarépát. Tetejére aszalt szilvát szórunk. Lefedve sütőben (kb. 35 percig) puhára pároljuk. Kivesszük, majd eltávolítjuk a fóliát. Ráöntjük a joghurtot és megszórjuk a kétféle sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a joghurt alól ne lógjanak ki az aszalt szilva darabok, mert az rossz ízt ad neki. Ezután már nem fedjük le, visszarakjuk a sütőbe, majd aranybarnára sütjük a tetejét.
Hasonló receptek
Keleti csirkefalatok pirított tésztával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott cukkini vagy pattiszon
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sonkás-paradicsomos rizottó
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes