Francia rakottburgonya 2.
Hozzávalók:
- 1 és fél kg burgonya
- 8 tojás
- 30 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- csipet delikát
- só
- bors
- besamelmártás kb. 1 liter
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, a tojást keményre főzzük, a gombát apróra vágva, pici delikáttal megszórva kevés olajon puhára megpároljuk. A burgonyát és a tojást megtisztítjuk, karikára vágjuk. A következő rétegezésben tepsiben lerakjuk: burgonya, karikára vágott tojás, gomba és így tovább míg el nem fogy. Besamelmártást készítünk és belerakjuk a reszelt sajt felét. Az egészet leöntjük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajt másik felével és ropogósra sütjük. Salátát kínálunk mellé. #(Besamelmártás: Kb. 15 dkg vajból vékony, világos rántást készítünk 3 evőkanál liszttel, melyet tejjel felengedünk és sűrűre főzünk. Beleszórjuk a sajtot, kicsi borsot, delikátot.)
Hasonló receptek
Spenótos csirkemell pennével
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Cukormentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Spenótkrémes makaróni
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Rucolás-kakukkfüves tészta
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes