Francia rakottburgonya 2.

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 és fél kg burgonya
  • 8 tojás
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • csipet delikát
  • bors
  • besamelmártás kb. 1 liter

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, a tojást keményre főzzük, a gombát apróra vágva, pici delikáttal megszórva kevés olajon puhára megpároljuk. A burgonyát és a tojást megtisztítjuk, karikára vágjuk. A következő rétegezésben tepsiben lerakjuk: burgonya, karikára vágott tojás, gomba és így tovább míg el nem fogy. Besamelmártást készítünk és belerakjuk a reszelt sajt felét. Az egészet leöntjük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajt másik felével és ropogósra sütjük. Salátát kínálunk mellé. #(Besamelmártás: Kb. 15 dkg vajból vékony, világos rántást készítünk 3 evőkanál liszttel, melyet tejjel felengedünk és sűrűre főzünk. Beleszórjuk a sajtot, kicsi borsot, delikátot.)

Hasonló receptek

Spenótos csirkemell pennével

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Cukormentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Spenótkrémes makaróni

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Rucolás-kakukkfüves tészta

Egytálétel, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: