Francia rakottburgonya 2.

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 és fél kg burgonya
  • 8 tojás
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • csipet delikát
  • bors
  • besamelmártás kb. 1 liter

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, a tojást keményre főzzük, a gombát apróra vágva, pici delikáttal megszórva kevés olajon puhára megpároljuk. A burgonyát és a tojást megtisztítjuk, karikára vágjuk. A következő rétegezésben tepsiben lerakjuk: burgonya, karikára vágott tojás, gomba és így tovább míg el nem fogy. Besamelmártást készítünk és belerakjuk a reszelt sajt felét. Az egészet leöntjük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajt másik felével és ropogósra sütjük. Salátát kínálunk mellé. #(Besamelmártás: Kb. 15 dkg vajból vékony, világos rántást készítünk 3 evőkanál liszttel, melyet tejjel felengedünk és sűrűre főzünk. Beleszórjuk a sajtot, kicsi borsot, delikátot.)

Hasonló receptek

Csomagolt csirke

Egytálétel, Nehéz

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos canelloni

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Máj és alma

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: