Firenzei halfilé
Hozzávalók:
- 6-8 szelet tengeri halfilé
- leveles paraj
- margarin
- zsírszegény sajt
- 3-4 szem paradicsom
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, béleljük ki a parajlevelekkel és szórjuk meg zúzott fokhagymával. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és a tálba fektetjük, beborítjuk paradicsomkarikákkal és reszelt füstölt sajttal bőségesen megszórjuk. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínben pácolt rántott máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Baconbe tekert libamáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes