Firenzei halfilé

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet tengeri halfilé
  • leveles paraj
  • margarin
  • zsírszegény sajt
  • 3-4 szem paradicsom
  • bors
  • fokhagyma

Elkészítés:

Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, béleljük ki a parajlevelekkel és szórjuk meg zúzott fokhagymával. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és a tálba fektetjük, beborítjuk paradicsomkarikákkal és reszelt füstölt sajttal bőségesen megszórjuk. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Csirkemájas krokett

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirke carbonara

Húsétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn

Csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: