Kínai kel saláta
Hozzávalók:
- 150 g kínai kel
- 1 kisebb gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál ecet
- 1 evőkanál olaj
- 20 g cukor (1 evőkanál)
- pár szem köménymag
Elkészítés:
Félbe vágjuk a kisebb kínai kelt és a torzsáját, ereit kiszedve, leveleit vékony laskára vágjuk. Zúzott fokhagymából, olajból, ecetből, kevés vízzel saláta öntetet készítünk. Ízesítjük cukorral, köménymaggal. A saláta levet kínai kelre öntjük. Tálalás előtt legalább egy órával előbb készítsük el, hagyjuk a hűtőszekrényben állni. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Kapros-hagymás zellersaláta
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Feta -tonhal saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Téli vitaminsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes