Chili mexikói bab
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg tarkabab
- 15 dkg paradicsompüré
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 kávéskanálnyi csípős paprika
- bors
- só
Elkészítés:
A füstölt szalonnát vágd kis kockákra és süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát, ha már üveges, add hozzá a marhahúst is. Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd. A félretett szalonnakockákat is visszateheted. Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal
Hasonló receptek
Füstölt kardhal paradicsommal
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldborsós sertéskaraj
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gratinírozott kínai kel lazaccal
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes