Chili mexikói bab
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg tarkabab
- 15 dkg paradicsompüré
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 kávéskanálnyi csípős paprika
- bors
- só
Elkészítés:
A füstölt szalonnát vágd kis kockákra és süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát, ha már üveges, add hozzá a marhahúst is. Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd. A félretett szalonnakockákat is visszateheted. Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal
Hasonló receptek
Csirkecombok zsenge zöldborsóval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Spenótos tészta
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Magyaros makaróni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes