Parajos sertésszelet mozzarellával
Hozzávalók:
- 250 ml (1 bögrényi) zsenge spenótlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ág bazsalikom (vagy szárított)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 szelet sertéshús (kb. 15 dkg comb)
- 1 evőkanál olaj
- 1 paradicsom
- 1/2 mozzarella sajt (kb. 6 dkg)
- 4 petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott spenótot lecsöpögtetjük. A felaprított fokhagymával és a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel elvegyítjük, az olívaolajjal megöntözzük, majd sózzuk, borsozzuk és kis tűzálló tálba halmozzuk. A kiveregetett hússzeleteket a felforrósított olajon, mindkét oldalukon átsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk. A húst, a petrezselyemleveleket, a paradicsomot és a mozzarellát a spenótra halmozzuk és borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben, a legmagasabb fokozaton, 5 percig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad.
Hasonló receptek
Zsírban sült máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zsályás máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj baconszalonnában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes