Parajos sertésszelet mozzarellával
Hozzávalók:
- 250 ml (1 bögrényi) zsenge spenótlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ág bazsalikom (vagy szárított)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 szelet sertéshús (kb. 15 dkg comb)
- 1 evőkanál olaj
- 1 paradicsom
- 1/2 mozzarella sajt (kb. 6 dkg)
- 4 petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott spenótot lecsöpögtetjük. A felaprított fokhagymával és a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel elvegyítjük, az olívaolajjal megöntözzük, majd sózzuk, borsozzuk és kis tűzálló tálba halmozzuk. A kiveregetett hússzeleteket a felforrósított olajon, mindkét oldalukon átsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk. A húst, a petrezselyemleveleket, a paradicsomot és a mozzarellát a spenótra halmozzuk és borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben, a legmagasabb fokozaton, 5 percig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad.
Hasonló receptek
őszibarackos csirkemell
Húsétel, Közepes
Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kefires csirkeszárny
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kínai sült csirke salátával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes