Parajos sertésszelet mozzarellával

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 250 ml (1 bögrényi) zsenge spenótlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom (vagy szárított)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 szelet sertéshús (kb. 15 dkg comb)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 paradicsom
  • 1/2 mozzarella sajt (kb. 6 dkg)
  • 4 petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott spenótot lecsöpögtetjük. A felaprított fokhagymával és a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel elvegyítjük, az olívaolajjal megöntözzük, majd sózzuk, borsozzuk és kis tűzálló tálba halmozzuk. A kiveregetett hússzeleteket a felforrósított olajon, mindkét oldalukon átsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk. A húst, a petrezselyemleveleket, a paradicsomot és a mozzarellát a spenótra halmozzuk és borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben, a legmagasabb fokozaton, 5 percig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad.

Hasonló receptek

Zsírban sült máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zsályás máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemáj baconszalonnában

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: