Csirkemáj rizottó
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj szív nélkül
- 20 dkg rizs
- 3 evőkanál olaj
- 2 tyúkhúsleves-kocka
- 10 dkg kifejtett zöldborsó
- 10 dkg mirelit (vagy konzerv) morzsolt kukorica
- 2 zöldpaprika
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- ízlés szerint kevés só.
Elkészítés:
A rizst addig mossuk egy szitában, amíg az alatta lévő víz egészen átlátszó, tiszta nem marad, majd 20 percig áztatjuk. Közben a csirkemájat egy pillanatra annyi, forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi és fehéredésig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük és egészen apró, borsónyi kockákra vágjuk. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát ugyancsak felkockázzuk. A leszűrt rizst egy lábosban a felhevített olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük a májas lével, valamint annyi vízzel, hogy a rizs térfogatának megfelelően az összes folyadék mintegy kétszerese legyen. Belekeverjük a zöldborsót és a kukoricaszemeket, valamint beletesszük a csirkemájkockákat és a leveskockákat is. Felforraljuk, borssal ízesítjük, végül befedve, nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét elfövi. Még forrón, óvatosan, villával átkeverjük és a reszelt sajtot is belekeverjük. Kis gömbölyű formákba nyomkodjuk, majd néhány percnyi állás után meleg tányérokra csúsztatjuk.
Hasonló receptek
Kukoricás rakott cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Makarónitorta
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes