Spenóttal töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 1 egész pulykamell
- 1 csomag fagyasztott paralypüré
- 1 nagy darab mozzarella sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- olaj
Elkészítés:
A megmosott pulykamellet úgy vágjuk be, hogy egy nagy húsfelületet kapjunk. Ezt megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk és szétterítjük rajta a kiolvasztott spenótot. A mozzarellát lereszeljük, a fokhagymát áttörjük és a parajpüré tetejére szórjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. A húst összetekerjük és hústűvel rögzítjük. Olajjal kikent tűzálló tálra tesszük. Tetejét megkenjük olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben időnként egy kis olajjal és vízzel locsolgatjuk. Köretként rizst ajánlunk hozzá.
Hasonló receptek
Toszkán hal
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Lecsós szelet piritott csirkemájjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes