Cseresznyeleves
Hozzávalók:
- 1 kg cseresznye
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl víz
- csipetnyi őrölt fahéj
- 1 kávéskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
A cukrot a vízben oldódásig keverjük, majd a fahéjat is hozzáadva felforraljuk. Beletesszük a kimagozott cseresznyét és puhára főzzük. A kukoricakeményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a cseresznyéhez adjuk és összeforraljuk. Hidegen vagy melegen, az étkezés végén kínáljuk.
Hasonló receptek
Sütőtökkrémleves májjal és gombával
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kókuszleves zöldségekkel
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes