Ínyenc sajtos egytál
Hozzávalók:
- 12 kis burgonya
- 8 szelet sonka
- 4 evőkanál mustár
- 80 dkg karaván sajt
- 1 evőkanál durvára őrölt bors
- 8 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. A sonkaszeleteket mustárral megkenjük, szorosan feltekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük, majd 3 cm-es darabokra vágjuk. A sajtot fél cm vastagon felszeleteljük. A kétféle borsot összekeverjük. A főtt burgonyákat felkarikázzuk, a sonkával együtt tányérokra osztjuk. A sajtszeleteket raclette-sütőben vagy grillen fondü sűrűségűre olvasztjuk, a borskeverékkel mindegyiket megszórjuk és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenótos lasagne
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőtészta
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárgarépabundában sült pulykasteak
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes