Diós halfilé tejszines krumplival
Hozzávalók:
- hekkfilé
- olívaolaj
- citromlé
- reszelt citromhéj
- só
- bors
- dió durvára vágva
- körethez: burgonya
- főzőtejszín
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Jénai tálba tesszük a hekkszeleteket, meglocsoljuk olivaolajjal, majd citromlével. Sót, borsot, reszelt citromhéjat teszünk a tetejére. Erre kerül a durvára tört dió. 200 fokos sütőben készre sütjük, kb. 20 perc alatt. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, jénai edénybe rakjuk. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, meglocsoljuk tejszínnel. Először lefedve puhulásig sütjük, majd fedő nélkül enyhén megpirítjuk a tetejét.
Hasonló receptek
Grillezett csirkecombok padlizsánágyon
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkegombóc
Húsétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kéksajtos pulykacsíkok dióval
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes