Gombás máj
Hozzávalók:
- 50 dkg máj
- 25 dkg gomba
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
- ízlés szerint só és törött fekete bors
Elkészítés:
Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyom.
Hasonló receptek
Csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sóágyon sült csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Tejszines sajtos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes