Libamáj római tálban

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • hozzávalók 4 személyre: kb. 70 dkg hízott libamáj
  • 1 kg bőrös libaháj
  • 3 dl tej
  • vegeta

Elkészítés:

A libamájat beletesszük a megsózott, vegetás, hideg tejbe és hűtőbe tesszük kb. 1 órára. 10-15 percre beáztatjuk a római cseréptálat, a megmosott, feldarabolt bőrös libahájat beletesszük, sózzuk, vegetát is teszünk rá és lefedve betesszük a hideg sütőbe. 200 fokon sütjük a hájat kb. 20 percig. Ezután a lecsepegtetett, papírtörölközőben szárított, egészben hagyott libamájat megsózzuk és a hájhoz tesszük. Ha sok a libazsír, kiveszünk belőle, a májat háromnegyedig kell ellepnie. Egyszer-kétszer óvatosan fordítsuk meg. Ízlés dolga, hogy valaki lágyabban, vagy jobban átsütve szereti, ettől függően süssük 40-60 percig, míg egy kicsit már pirul a teteje. A vége felé vegyük le a tál tetejét, úgy süssük. Ha szükséges, süssük tovább a bőrös libahájat addig, amíg kívül ropogós, belül viszont még egy kicsit lágy lesz, így készül a finom libatepertő. A májat tálalás előtt kb. fél centis szeletekre vágjuk. Adhatjuk pl. párolt almával, burgonyapürével. Ez az étel hidegen is kitűnő de, előre is elkészíthetjük, a hideg libamájat és a tepertőt új, vagy lilahagymával, paradicsommal, zöldpaprikával kínálhatjuk a vendégeknek. A libalakoma akkor teljes, ha illatos, omlós, ropogós libamellet is készítünk hozzá, amit szintén tálalhatunk hidegen is, melegen is. #Tippek: Ugyanígy készíthetünk kacsamájat is. #Borajánlat: 3 puttonyos Tokaji aszú

Hasonló receptek

Szezámmagos csirkemáj

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Birsalmás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Borban párolt, sajttal, sonkával töltött csirkemell

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: