Zsírban sült máj
Hozzávalók:
- 20-25 dkg libazsír
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- kacsamáj.
Elkészítés:
A tejbe beleteszed a felszeletelt fokhagymát és a kacsamájat. 1-2 órát hagyod állni benne. Utána felforrósítod a libazsírt, óvatosan beleereszted a kacsamájakat, - vigyázz, mert spriccelhet -, 3-4 percig nagy lángon sütöd, megforgatod és amikor már pirosas mindkét fele, akkor kislángra teszed és még 8-10 percig sütöd. Ennyi idő alatt feltehetően átsül. Szúrd meg hústűvel, ha nem ereszt levet, kész. Tedd egy kisebb jénaiba, öntsd rá a zsírját, lehetőleg fedje be a zsír a májat, akkor sokáig eláll, majd tedd be a hűtőbe.
Hasonló receptek
Gombás halfilé
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Paradicsomos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vörösboros hátszín
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes