Hideg leves kétféle dinnyéből
Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 80 dkg kimagozott görögdinnye
- 1 narancs
- fél dl cukorszirup
- 1 dl édes fehérbor
- citromfűlevelek
Elkészítés:
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük, a húsából golyókat vájunk, a maradékot kivájjuk és feldaraboljuk. A görögdinnye húsát kockákra vágjuk, majd a kétféle dinnyét, a narancs levét és a cukorszirupot robotgépben pürésítjük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a bort és alaposan felkeverjük. Beletesszük a dinnyegolyókat, folpackkal lefedjük és 2 órára hűtőbe tesszük. Jegesre hűtött csészékben, citromfűlevélkékkel díszítve azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Tárkonyos pulykaragu leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Raviolis leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Palócleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes