Hideg leves kétféle dinnyéből
Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 80 dkg kimagozott görögdinnye
- 1 narancs
- fél dl cukorszirup
- 1 dl édes fehérbor
- citromfűlevelek
Elkészítés:
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük, a húsából golyókat vájunk, a maradékot kivájjuk és feldaraboljuk. A görögdinnye húsát kockákra vágjuk, majd a kétféle dinnyét, a narancs levét és a cukorszirupot robotgépben pürésítjük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a bort és alaposan felkeverjük. Beletesszük a dinnyegolyókat, folpackkal lefedjük és 2 órára hűtőbe tesszük. Jegesre hűtött csészékben, citromfűlevélkékkel díszítve azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Kókuszleves zöldségekkel
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Frankfurti leves
Leves
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Perzsa joghurtleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes