Hideg leves kétféle dinnyéből
Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 80 dkg kimagozott görögdinnye
- 1 narancs
- fél dl cukorszirup
- 1 dl édes fehérbor
- citromfűlevelek
Elkészítés:
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük, a húsából golyókat vájunk, a maradékot kivájjuk és feldaraboljuk. A görögdinnye húsát kockákra vágjuk, majd a kétféle dinnyét, a narancs levét és a cukorszirupot robotgépben pürésítjük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a bort és alaposan felkeverjük. Beletesszük a dinnyegolyókat, folpackkal lefedjük és 2 órára hűtőbe tesszük. Jegesre hűtött csészékben, citromfűlevélkékkel díszítve azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Sütőtök levesem
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtökös bableves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes