Rostban dús tál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 fej kelkáposzta
  • 25 dkg főtt lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál zeller
  • 3 sárgarépa
  • olaj
  • főzőtejszín
  • bors
  • erőleves kocka

Elkészítés:

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük majd lecsepegtetjük. A húst kockákra vágom és olajban pirosra sütöm. Majd kivesszük az olajból, helyet adva a zöldségeknek. A kockákra vágott vöröshagymát, a zellert és a sárgarépát átpirítjuk, majd visszatesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a kelkáposztát és a főtt lencsét, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Beledobjuk a leveskockát és felforraljuk. Amikor minden megpuhult tejszínnel gazdagítjuk.

Hasonló receptek

Spenót

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hercegnő / Shepherd's pie

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött paprika

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: