Rostban dús tál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 fej kelkáposzta
  • 25 dkg főtt lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál zeller
  • 3 sárgarépa
  • olaj
  • főzőtejszín
  • bors
  • erőleves kocka

Elkészítés:

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük majd lecsepegtetjük. A húst kockákra vágom és olajban pirosra sütöm. Majd kivesszük az olajból, helyet adva a zöldségeknek. A kockákra vágott vöröshagymát, a zellert és a sárgarépát átpirítjuk, majd visszatesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a kelkáposztát és a főtt lencsét, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Beledobjuk a leveskockát és felforraljuk. Amikor minden megpuhult tejszínnel gazdagítjuk.

Hasonló receptek

Petrezselymes-tojásos tésztasaláta

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes

Sárgarépacsók

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Aszpikos-zöldséges marhahús

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: