Májas lepény
Hozzávalók:
- 15 dkg máj
- 2 tojás
- 1 késhegynyi só
- 5 szem bors
- 2 szál petrezselyem
- 5 dkg morzsa
- 3 dkg zsír
Elkészítés:
Sütünk egy darab májat, áttörjük, veszünk hozzá 2 tojássárgáját, kevés sót, borsot, pici petrezselymet, zsemlemorzsával összeállítjuk, végül 2 tojás habját hozzákeverjük. Kikent és kilisztezett tepsibe kell tenni, s közepes tűznél megsütni. Sütés után apró kockákra vágjuk.
Hasonló receptek
Spenótos húsgombóc
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kacsamáj steak
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Padlizsános hal
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes