Zöldséges egytálétel
Hozzávalók:
- 2 répa
- 1 póréhagyma
- 1 zeller
- 1 krumpli
- 100 g brokkoli
- fél hagyma
- 400 ml húsleves
- 100 ml zsírszegény tej
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 evőkanál sovány aludttej
- 1 teáskanál keményítő
- 1 evőkanál frissen vágott zöldfűszer
Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, tisztítsuk meg és daraboljuk fel. A hagymát aprítsuk fel. Tegyük fel főni a levest, és főzzük meg benne a zöldségeket. Adjuk hozzá a tejet, fűszerezzük. Az aludttejet keverjük össze az étkezési keményítővel, adjuk a forrásban lévő leveshez, forraljuk fel. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Füstölt kardhal paradicsommal
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiol vajas morzsával
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes