Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 fej friss
  • vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli
  • fejenként 2-3 tojás
  • 2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton)
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott evőkanál tengeri só

Elkészítés:

Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd - a vizet leszűrve róla - hűlni hagyjuk. A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.) Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be.

Hasonló receptek

Pirított csirkemellsaláta parajjal, retekkel

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült ravioli

Egytálétel, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sült tarjarolád

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: