Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1
Hozzávalók:
- 1 fej friss
- vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli
- fejenként 2-3 tojás
- 2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton)
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 1 csapott evőkanál tengeri só
Elkészítés:
Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd - a vizet leszűrve róla - hűlni hagyjuk. A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.) Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be.
Hasonló receptek
Sült csirke joghurtos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kagylótészta csirkehússal és gombával
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos krumpli
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes