Rizses-zöldséges csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál paprikakrém (csípős)
  • 1 sárgarépa
  • fél uborka
  • 2 tojás
  • 3 újhagyma
  • 10-10 dkg zöldborsó (mirelit) és (konzerv) garnélarák
  • 2-2 evőkanál szójaszósz és durvára vágott mandula
  • késhegynyi cayenne bors
  • fokhagymás fűszersó
  • őrölt bors

Elkészítés:

Puhára főzzük a rizst, félretesszük hűlni. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a paprikakrémmel. Kis hasábokra vágjuk a sárgarépát és az uborkát, felkarikázzuk az újhagymát, A tojásokat egy tálkában felverjük, megsózzuk és belekeverjük a Cayenne borsot. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megszórjuk fűszersóval, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben vagy wokban, forró olajban átpirítjuk és félretesszük. A visszamaradt olajban rántottát sütünk a tojásokból, tányérra tesszük és alufóliával letakarjuk. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, felforrósítjuk, beletesszük a csirkehúst, a garnélarákot, a sárgarépát, az uborkát, a zöldborsót és a paprikakrém keveréket. Jól átforgatjuk és nagylángon, állandóan kevergetve összesütjük a hozzávalókat. Hozzáadjuk a rizst, fél deci vizet, a hagymás paprikakrémet és jól összekeverjük. Amikor minden megsült, levesszük a tűzről és egy nagy tálalótálra tesszük. A rántottát felszeleteljük és díszítésként a rizses húsra tesszük. Rászórjuk az újhagymát meg a mandulát és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Csirkecomb római tálban

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos hajdinarizottó

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: