Rizses-zöldséges csirke
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál paprikakrém (csípős)
- 1 sárgarépa
- fél uborka
- 2 tojás
- 3 újhagyma
- 10-10 dkg zöldborsó (mirelit) és (konzerv) garnélarák
- 2-2 evőkanál szójaszósz és durvára vágott mandula
- késhegynyi cayenne bors
- fokhagymás fűszersó
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Puhára főzzük a rizst, félretesszük hűlni. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a paprikakrémmel. Kis hasábokra vágjuk a sárgarépát és az uborkát, felkarikázzuk az újhagymát, A tojásokat egy tálkában felverjük, megsózzuk és belekeverjük a Cayenne borsot. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megszórjuk fűszersóval, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben vagy wokban, forró olajban átpirítjuk és félretesszük. A visszamaradt olajban rántottát sütünk a tojásokból, tányérra tesszük és alufóliával letakarjuk. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, felforrósítjuk, beletesszük a csirkehúst, a garnélarákot, a sárgarépát, az uborkát, a zöldborsót és a paprikakrém keveréket. Jól átforgatjuk és nagylángon, állandóan kevergetve összesütjük a hozzávalókat. Hozzáadjuk a rizst, fél deci vizet, a hagymás paprikakrémet és jól összekeverjük. Amikor minden megsült, levesszük a tűzről és egy nagy tálalótálra tesszük. A rántottát felszeleteljük és díszítésként a rizses húsra tesszük. Rászórjuk az újhagymát meg a mandulát és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Sáfrányos-csirkés rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Székelykáposzta
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót mozzarellahálóban
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes