Rizses-zöldséges csirke
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál paprikakrém (csípős)
- 1 sárgarépa
- fél uborka
- 2 tojás
- 3 újhagyma
- 10-10 dkg zöldborsó (mirelit) és (konzerv) garnélarák
- 2-2 evőkanál szójaszósz és durvára vágott mandula
- késhegynyi cayenne bors
- fokhagymás fűszersó
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Puhára főzzük a rizst, félretesszük hűlni. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a paprikakrémmel. Kis hasábokra vágjuk a sárgarépát és az uborkát, felkarikázzuk az újhagymát, A tojásokat egy tálkában felverjük, megsózzuk és belekeverjük a Cayenne borsot. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megszórjuk fűszersóval, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben vagy wokban, forró olajban átpirítjuk és félretesszük. A visszamaradt olajban rántottát sütünk a tojásokból, tányérra tesszük és alufóliával letakarjuk. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, felforrósítjuk, beletesszük a csirkehúst, a garnélarákot, a sárgarépát, az uborkát, a zöldborsót és a paprikakrém keveréket. Jól átforgatjuk és nagylángon, állandóan kevergetve összesütjük a hozzávalókat. Hozzáadjuk a rizst, fél deci vizet, a hagymás paprikakrémet és jól összekeverjük. Amikor minden megsült, levesszük a tűzről és egy nagy tálalótálra tesszük. A rántottát felszeleteljük és díszítésként a rizses húsra tesszük. Rászórjuk az újhagymát meg a mandulát és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Májas rizottó
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Indiai rizskorona
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött paprika
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes