Padlizsános lecsó
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 3 zöldpaprika
- 50-50 dkg paradicsom és zsenge tök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olaj
- friss bazsalikomlevelek
- késhegynyi cukor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk és szűrőbe helyezve fél órára félretesszük. Közben a hagymát vékony cikkekre vágjuk, a zöldpaprikát kimagozzuk és feldaraboljuk, a paradicsomot forró vízbe mártva meghámozzuk és darabokra vágjuk, a tököt vékonyan felszeleteljük. Amikor a padlizsán leve kicsöpögött, leöblítjük és papírtörlőn leszárítjuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát serpenyőben, forró olajban, gyakran kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, megborsozzuk és 10 percig kislángon pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, lefedjük és forrásig hevítjük, majd mérsékeljük a lángot és még 20 percig főzzük. A maradék olajat egy másik serpenyőben felforrósítjuk és aranybarnára pirítjuk benne a padlizsánkockákat. Hozzáadjuk a paradicsomos keveréket és a tököt. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük és 30 perc alatt puhára főzzük. Pörkölt húsok mellé tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Párolt lilakáposzta
Köret, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Dödölle / Krumpligánica
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldbabfőzelék másképpen
Köret, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes