Padlizsános lecsó
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 3 zöldpaprika
- 50-50 dkg paradicsom és zsenge tök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olaj
- friss bazsalikomlevelek
- késhegynyi cukor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk és szűrőbe helyezve fél órára félretesszük. Közben a hagymát vékony cikkekre vágjuk, a zöldpaprikát kimagozzuk és feldaraboljuk, a paradicsomot forró vízbe mártva meghámozzuk és darabokra vágjuk, a tököt vékonyan felszeleteljük. Amikor a padlizsán leve kicsöpögött, leöblítjük és papírtörlőn leszárítjuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát serpenyőben, forró olajban, gyakran kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, megborsozzuk és 10 percig kislángon pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, lefedjük és forrásig hevítjük, majd mérsékeljük a lángot és még 20 percig főzzük. A maradék olajat egy másik serpenyőben felforrósítjuk és aranybarnára pirítjuk benne a padlizsánkockákat. Hozzáadjuk a paradicsomos keveréket és a tököt. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük és 30 perc alatt puhára főzzük. Pörkölt húsok mellé tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Burgonya garatin
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kecskesajtos rizs
Köret, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes