Húsos spenót (Lehme biszbanah)
Hozzávalók:
- 80 dkg spenót
- 40 dkg sovány hús darálva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- kevés őrölt bors és szegfűbors
- csipetnyi fahéj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A megmosott spenótot szárastól főzzük néhány percig. Vigyázzunk, hogy friss zöld színét ne veszítse el. Szűrjük le. A felforrósított olívaolajon pirítsuk meg a darált húst, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, végül a spenótleveleket. Egy-két percig forraljuk össze, majd citromlével meglocsolva tálaljuk. Rizzsel kínáljuk.
Hasonló receptek
Kínai sült csirke salátával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sült máj - libazsírban
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vagdalt nagy virsli szemekkel
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes