Gyömbéres-fahéjas máj
Hozzávalók:
- 50 dkg máj (legjobb szárnyasmáj vagy borjúmáj)
- 1/2 dl szójaszósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- nyers gyömbér
- 1 dl húsleves
- 1 dl vörösbor
- kevés olaj
- őrölt fahéj
- csipet bors
- kevés só
Elkészítés:
A májat felcsíkozzuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olívaolajat. Mintegy fél órát hagyjuk ebben pácolódni. A gyömbért nagyon apró darabkákra vágjuk (mondanám a fokhagymanyomót, de nekem még sosem sikerült rajta átpréselnem). A felszecskázott gyömbért kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a májat és óvatosan kevergetve megpirítjuk (mint a resztelt májat). Felöntjük a húslével és a borral, ízlés szerint fűszerezzük őrölt fahéjjal és egy késhegynyi borssal, majd hagyjuk, hogy a leve lefőjön. A tűzről levéve egy csipet sóval meghintjük. Köretnek rizst ajánlok hozzá (pl. őrölt gyömbérrel vagy kurkumával együtt főzve), mellé nyers, felvágott kínai kelt.
Hasonló receptek
Borban párolt, sajttal, sonkával töltött csirkemell
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kefirben párolt ponty
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Gluténmentes
Grillcsirke zöldséggel
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes