Sült máj - libazsírban
Hozzávalók:
- 70 dkg pulykamáj
- 1 csésze libazsír
- 1 nagyobb hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- ételízesítő
- tárkony
- majoránna
Elkészítés:
Megmossuk és ujjnyi darabokra vágjuk, majd spéktűvel megszurkáljuk a májat. Egy lábasban meglangyosítjuk a libazsírt, beletesszük a félbe vágott hagymát és a fokhagymákat (egészben) és egy picit megfuttatjuk. Beletesszük a májakat és szép lassan, gyakori kevergetés mellett, takaréklángon sütögetjük. Kb. 10-15 perc alatt puhára pároljuk őket. Többször ellenőrizzük a májakat, hogy megsültek-e. Amikor félig megsültek, fűszerezzük sóval, egész borssal, ételízesítővel, tárkonnyal és majoránnával. Ezután kicsit erősítünk a lángon és teljesen puhára pároljuk a májat. (Akkor készült el biztosan, ha kettévágjuk és nem véres a közepe). Egy lyukacsos szűrőkanállal kimerjük a májakat egy tálba és a zsírból kiszedegetjük a hagymát és a fokhagymákat. A zsírt visszatesszük a tűzre, erősebbre állítjuk a lángot és 3-4 perc alatt elpárologtatjuk belőle a vizet. Ha kitisztult (persze az alja sötétebb marad), lehúzzuk a tűzről és visszatesszük bele a májakat. Megvárjuk, míg annyira kihűl, hogy hűtőszekrénybe tehessük. Hűtőben néhány óra alatt megdermed a zsír.
Hasonló receptek
Almás csirke
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás
Szójafasírt
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes