Göngyölt máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg szárnyasmáj (csirke vagy pulyka)
  • zsálya
  • bors
  • göngyöléshez bacon vagy cukkini
  • padlizsán

Elkészítés:

A májat megtisztítod, sózod, borsozod, zsályával megszórod (ha friss zsályaleveled van, azt egészben simítod rá a májra a göngyöléskor), majd baconbe tekered, fogpiszkálóval összetűzöd. Ha a zöldséges változatot készíted el, a vékony, hosszú szeletekre vágott padlizsánt és cukkinit blansírozd előtte, hogy ne roppanjon el a göngyöléskor. A májgöngyölegeket kiolajozott tepsibe teszed és 15 percig sütöd.

Hasonló receptek

Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos busa

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás

Töltött dagadó

Húsétel, Nehéz

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: