Almával és sörrel sült csirke
Hozzávalók:
- 1 egész bontott csirke
- 3-4 nagyobb (savanyú) alma
- fűszersó
- pár csík bacon
- A bontott csirkében megtalálható máj
- sör
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül alaposan megfűszerezzük a fűszersóval, az egyik almát egészben a csirkébe tesszük, majd egy magas falú edénybe (én jénaiba szoktam) tesszük. Ekkor sörrel lelocsoljuk úgy, hogy látható mennyiség legyen a csirke alatt. Hűtőben pihenni hagyjuk pár órát... A maradék almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A csirkéhez adott májat pár darabra vágjuk, baconnel körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. Ha a csirke eleget állt, kivesszük a hűtőből, meglocsoljuk még egy kis sörrel, a feldarabolt almát a csirke köré tesszük, a baconbe tekert májat pedig a csirke tetejére helyezzük. Ezután lefedve 20 percig 220 fokon, majd 50 percig 180 fokon sütjük. Ha nem előmelegített sütőbe tettük, akkor azt az időt feltétlen számoljuk rá. Ezután a fedőt levéve még kb. 30 percet sütjük, hogy megpiruljon.
Hasonló receptek
Csirkemáj szalonnában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borsos csirkecomb három pürével
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes