Máj egészben

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 1/2 kg sertésmáj
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 1/2 evőkanál só
  • 1/2 kávéskanál babérlevélpor
  • 1/2 kávéskanál majoránna
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

A májat este a hozzávalókkal egészben fűszerezzük, alufóliába becsomagoljuk és így pihentetjük egy éjszakán át. Reggel egy jénai tál alját és oldalait hagymakarikákkal kirakunk. Beletesszük a májat és annyi olajat öntünk rá, hogy legalább félig ellepje. A tálat befedjük, hideg sütőbe tesszük alulról a második rácsra. 300 fokon 15 percig, majd 200 fokon még 50 percig sütjük. Ha kész, az olajat óvatosan leöntjük. Tört burgonya illik hozzá. /Reggelre a máj levet ereszt, ezt sütés előtt le kell róla önteni. /

Hasonló receptek

Spenótos fasírtrolád

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Gomba Gazdasszonymódra

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Diétás csirkevagdalt

Húsétel, Közepes

Crohn, Hasnyálmirigy, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: