Serpenyős csirkemell mézzel, gombával és gyümölcsökkel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg húsos császárszalonna kis kockára vágva
  • 3 szál újhagyma karikára vágva
  • 2 körte cikkekre szelve
  • 10 dkg magozott aszalt szilva négybe vágva
  • 50 dkg vékony csíkokra vágott csirkemellfilé
  • 3-4 cl olívaolaj
  • 5-6 dkg durvára vágott dió
  • 2 evőkanál mazsola
  • 25 dkg apróra vágott gomba
  • bazsalikom
  • méz
  • 1dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A császárszalonnát, hagymát, körtét, csirkemellet, olajat tűzforró serpenyőben (wokban) egyszerre pirítsuk meg. Szórjuk bele a diót, mazsolát, gombát, pirítsuk még pár percig. Ízesítsük sóval, bazsalikommal, 2 evőkanál mézzel. Amikor az egész már szépen megpirult, öntsük hozzá a bort és pároljuk még kb. 1 percig. Köretként adjunk burgonyapürét!

Hasonló receptek

Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemájas krokett

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: