Húsos zöldbab
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab konzerv
- 3 szelt pulykamell
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 3 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A zöldbabot kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olívaolajon. Hőálló tálba rétegezzük az alapanyagokat. Alul a zöldbab fele, erre kerülnek a paradicsompürével bekent hússzeletek. Zúzott vagy aprított fokhagymát szórunk rá, végül rárakjuk a zöldbab másik felét is. Sütőben sütjük 20 percig, majd a tetejére ütjük a tojásokat, úgy hogy a sárgája egybe maradjon és visszatesszük a sütőbe.
Hasonló receptek
Juhtúrós lasagne
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkehúsos egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes