Pulykatekercs zöldségcsíkokkal
Hozzávalók:
- 2 nagy sárgarépa
- 2 cukkini
- 2 pirospaprika
- 8 nagyon vékony szelet pulykahús
- 8 teáskanál bazsalikomszósz
- 8 hústű
- 2 evőkanál olívaolaj
- tengeri só
- bors.
Elkészítés:
A sárgarépát tisztítjuk, a cukkinit hámozzuk is, de aztán mindkettőt vékony szeletekre vágjuk, fontos, hogy hosszában. Most jön a trükk: ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. Mikor már jól összezavarodtak, félretesszük őket. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk és csak úgy vékony csíkokra vágjuk. Bőséges sós vizet forralunk. A meghasonlott répadarabokat bő 2 percig főzzük benne, majd hozzáadjuk a paprikát. Egy perc alatt összefőnek. Hozzátesszük a cukkinit és adunk még 1 percet az édes hármasnak. Végül a vizet leöntjük és a zöldségeket hideg vízzel öblítjük le. A pulykaszeleteket kézzel kinyomkodjuk és mindegyikre kenünk 1 teáskanálnyi bazsalikomszószt, majd megsózzuk, megborsozzuk őket. A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, aztán felcsavarjuk és a két végét hústűvel rögzítjük. Egy nagy lábosban olajat melegítünk, s a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon aranybarnára sütjük. A maradék zöldséget megfűszerezzük és az olajban megpirítjuk, hogy méltó kísérői legyenek a pulykatekercseknek.
Hasonló receptek
Csirkemell sajtos bundában
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemájas krokett
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött dagadó
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes