Kelkáposztafőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej (40-50 dkg) kelkáposzta
  • 4-5 krumpli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • bors

Elkészítés:

Pici olívaolajon megpirítom a zúzott fokhagymát. Amikor már jó erős illata van, de még nem piros, hozzákeverek kb. 2-3 kávéskanáli egész köménymagot, együtt pirítom tovább. Hozzáadom az apróra vágott kelkáposztát, majd a kis kockákra vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el, sózom, borsozom, majd fedő alatt rotyogtatom. Kb. fél óra kell neki, néhány puha krumpli darabot még főzés közben szétnyomkodok fakanállal az edény oldalán, hogy sűrű legyen a lé. Tökéletes egy szelet rozskenyérrel. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Magyaros rakott spagetti

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Salátafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Pulykaragu

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: