Tök lecsó
Hozzávalók:
- 150 g tök
- 1 mokkáskanál édes nemes fűszerpaprika
- 50 g paradicsom
- 50 g zöldpaprika
- 50 g vöröshagyma
- 2 teáskanál olaj
- csipet só a kézi sózáshoz.
Elkészítés:
A felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levesszük, a fűszerpaprikát hozzákeverjük, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Visszatesszük a tűzre, összemelegítjük és belerakjuk a szálakra, vagy apró kockákra vágott tököt. Fedő alatt pillanatokon belül készre fő.
Hasonló receptek
Spenótos rakott krumpli
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrógombóc spenótágyon
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Sült pulykacomb mézes mázzal
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes