Körtével sült csirkecombok
Hozzávalók:
- 3 csirkecomb
- 4-5 kemény körte
- 4-5 burgonya
- 3-4 evőkanál margarin
- só
- bors
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor zsálya
- margarin
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. A körtéket négybe vágjuk, magházát kivesszük. Tegyük a csirkecombokat egy nagy tálba, adjuk hozzá a körtedarabokat, az alaposan megmosott és kettévágott burgonyákat (nem kell meghámozni). Sózzunk, borsozzuk, tegyünk bele kakukkfű- és zsályaágakat. Csorgassuk meg olvasztott margarinnal, keverjük jól össze, majd az egészet öntsük egy nagy tepsibe. Alufóliával takarjuk be, 160-170 fokos sütőben süsük 40-50 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd még 10 percig süssük, hogy szép piros, ropogós legyen a pecsenyénk.
Hasonló receptek
Prágai sonkás szelet
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött csirke olaszosan
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel
Húsétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes