Csirkemájas-hagymás rizotto
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 1 csomag előfőzött rizs
- 3 kisebb vöröshagyma (vagy 1 szál póréhagyma)
- só
- bors
- petrezselyem
- ételízesítő
- margarin
Elkészítés:
1.) A zacskós rizst 10 perc alatt puhára főzzük és félretesszük. A májat megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk. Egy teflonban kevés margarint olvasztunk, rátesszük a hagymát és a májat és néhány percig - folyamatos kevergetés mellett - pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, borssal és petrezselyemmel és felöntjük egy kis pohár vízzel, majd félig lefedve puhára pároljuk. (kb. 15 perc.) (Ketté kell vágni egy májat és ha belül nem véres, akkor már biztosan jó.) A rizst hozzáadjuk a hagymás májhoz és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk és csalamádéval tálaljuk.
Hasonló receptek
Kéksajtos tészta barnahagymával
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borjúérmék spárgával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kellel rakott burgonya
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes